Ce înseamnă un tablou canvas și cum îl poți integra în stilul de amenajare al camerei?

Banner despre tablouri canvas cum se realizează ele

Tablourile canvas sunt din ce în ce mai populare datorită versatilității, prețului accesibil și diversității de modele și culori disponibile. De regulă, livingul este una dintre cele mai ofertante camere când vine vorba de decorări interioare, dar cum alegi stilul potrivit?

Dacă ești în căutarea unor idei moderne de amenajare, care să aducă un suflu nou locuinței tale, ai ajuns în locul potrivit! Înainte să alegi ceva întâmplător sau să achiziționezi primul tablou canvas pe care îl găsești, citește rândurile următoare pentru câteva sfaturi utile. 

Ce este un tablou canvas?

Tablourile de acest fel reprezintă o imagine imprimată pe bumbac, pânză sau textile sintetice. Aceasta este apoi tăiată și întinsă perfect pe rame de lemn. Dacă materialele folosite sunt de calitate, canvas-ul poate arăta ca o adevărată operă de artă. 

Tipuri de canvas:

  • Simple - o singură imagine de o anumită dimensiune, montată pe un cadru de lemn;
  • Multi-canvas - o imagine împărțită în minimum două părți, care se imprimă separat și se montează pe cadrele de lemn, împreună formând imaginea inițială. Se pot realiza pe diferite dimensiuni și se pretează, de cele mai multe ori, fotografiilor de tip panoramă;
  • Colaj-canvas - se realizează, de regulă, la cerere. Este un tip de tablou canvas personalizat, din imaginile preferate ale clientului. 

Este bine de știut că dimensiunile și prețurile acestui tip de tablouri sunt variabile. Depinde foarte mult dacă alegi produsele standard, deja existente pe piață sau dacă optezi pentru imagini și modele originale, personalizabile. 

Alege o culoare care se potrivește camerei tale

Dacă pereții pe care vrei să pui tabloul sunt albi, ai mai multe variante pentru care poți opta. Orientează-te în funcție de culoarea mobilei sau a draperiilor. Poți încerca și ceva inedit: dacă încăperea și obiectele din ea sunt într-o nuanță uni, alege ceva colorat și contrastant pentru tablou. Acesta va însufleți camera și va adăuga o pată de culoare. 

La polul opus, dacă pereții sunt vopsiți într-o anumită culoare, încearcă să o eviți în cazul tabloului. Spre exemplu, dacă pereții sunt bleu, nu alege o imagine panoramică a mării, pentru că aceasta va trece neobservată. În schimb, te poți decide asupra unui tablou floral

Folosește culorile complementare fără frică. Pentru o canapea mov, alege un tablou în nuanțe de galben. Dacă ai un covor alb, alege un tablou cu accente închise. Îți poți exersa creativitatea combinând diverse culori, astfel încât rezultatul să fie plăcut și reconfortant. 

Ține cont de mărimea tabloului și a peretelui

Înainte să decizi ce tablou vei cumpăra, ia în considerare dimensiunea peretelui pe care îl vei așeza. Este un perete mare, gol sau ai și alte obiecte așezate acolo și dispui doar de puțin spațiu? 

Aici, tablourile canvas vin cu încă un avantaj. Imaginile pe care le reprezintă pot fi dispuse pe cadre de lemn unitare, la aceeași dimensiune. Acestea sunt ideale pentru zonele în care mobilierul, plantele sau alte obiecte decorative au mărimi diferite. Optează pentru acest model dacă nu vrei să creezi un design obositor, care creează impresia de dezordine. 

Dacă aspectul camerei este minimalist și ai puține obiecte decorative, poți îndrăzni mai mult. Există tablouri în care imaginea este dispusă pe rame în dimensiuni ascendente sau descendente. Pentru stilul scandinav sunt și tablourile black & gold, care vor oferi un aer sofisticat. Poți opta și pentru canvas-uri dispersate la înălțimi diferite, care să creeze sentimentul de dinamism. 

Testează-ți creativitatea

Atunci când vrei să decorezi sau reamenajezi o încăpere, poți să dai frâu liber creativității. Există anumite situații în care pereții camerei nu permit modificări sau poziționarea unui tablou ar încărca prea mult încăperea din punct de vedere vizual. 

Poți încerca să așezi tablourile în locuri inedite. O cameră spațioasă, cu câteva obiecte de mobilier minimaliste și corpuri mari de iluminat suspendate este ideală pentru un aranjament de tablouri canvas moderne pe noptieră sau pe rafturile unei biblioteci. 

De asemenea, dacă îți dorești un tablou mare, de tip portret, îl poți așeza pe podea. Fie alegi un colț spațios, în care nu se află alte obiecte, fie îl poți încadra între două ghivece mari cu plante artizanale sau exotice. Vei oferi astfel încăperii un design inedit, cu aer boem. 

În plus, și stilul tău de viață va influența alegerile pe care le faci, deoarece tu vei decide asupra a ceea ce vrei să iasă în evidență în încăpere. Impactul vizual pe care îl vor avea tablourile depinde foarte mult atât de paleta cromatică aleasă, cât și de aspectul general al camerei. 

Dacă ești genul de persoană boemă, poți alege un tablou care să reprezinte o personalitate publică renumită sau un peisaj celebru. În schimb, dacă preferi mai degrabă decorurile simple, în nuanțe asemănătoare, poți opta pentru un canvas în același stil. 

Când îți alegi tabloul, ia în considerare aceste sfaturi și analizează cu grijă aspectul încăperii pe care vrei să o decorezi. Cel mai important, însă, este să iei o decizie care să îți bucure privirea în fiecare zi! 

 

Transport gratuit la peste 300 lei

Livrare în 2-5 zile

Plăți securizate

Noutăți in fiecare săptămână